Thursday, 20 December 2012

yeah!

waaaaaa!epynyee. umah da ade wifi .giler best r. .bole on9 sellu.bole update blog sellu.
then .bile nak stdy nyer?hurm ,, xper. wawa arrange la mase baik2 t. .dunt wury..daaaa~~

Sunday, 16 December 2012

lembu,kambing dan kami

anyeong . .*eceh korea pulak kiteee**
haha . ni ha wawa nak sambung citer ngn blog wawa ayg yg sebelum nyer ni  ..
wawa nak story pasal lembu,kambing n kami .
okeh!sape kami ?
kami ni ,wawa ,wani ,n alexia(name pgilan dowang.*wawa tuka skit ,takod dowang marah wawa story kt blog.heee!^^)jgn marah tau korang.x sweet ,kongsi citer je ni bia org laen xjd cm kite

oke la. berbalik citer kite td. lembu ,kambing n kami .ni sume pasal bad luck kitowang excident*haaa. besar kan wawa tulis. .sedih+geram+sakit hati =semua ade, , 
pasal wawa first:
wawa excident ngn kambing biri2 yg asyik lah berkeliaran kat jalan beting ni haa. .camne wawa excident kan .nak tau x?wawa langgar kambing tu sbb wawa xnk excident ngn moto blakang wawa ,klau wawa elak kambing tu mmg terlipat la moto blakang wawa ni masuk dalam hutan belantare kt beting ni.sbb moto tu lajuuuuuu sgt tau. .kalau x mati dah anak org sbb wawa nak elak kambing-kambing tu tau.3 ekor masuk bawak kete.wawa kene langgr jugk kambing tu yg asl nye kambing tu duk kat tepi jalan je..tang wawa nak lalu la die nak menyemak semak kat jalan tu jugak. .nasib la wawa x langgar dengan lajunye.so kambing-kambing yg wawa langgar tu just masuk bawak kete wawa yg sedang bergerak 20km/sejam .laju ke. wawa dah break r tuh. .time uh kat selekoh yg xnmpk jalan depannye sgt. nasib la kambing tu xmati ,.syukur alhmdulilahhhhhh ,syukur. *xpyh ak bayar kambing mati excident  n xde kete aku jahanam*** balik tu mmg gigil la kan.xpenah kot bawak kete langgar aper2.ade la langgar biase semut je wawa langgar n taik lembu kat beting ni ha, .haha =D

ok second :pasal wani .owner kete waja kuning  ,plat dy ak xegt, .dy  langgor lembu plak .besar lak tuh. xtau sgt citer nyer cmne ley excident tu,xbrani nk citer takod salah fakta .yg wawa tau dy excident malam sama mcm alexi tuh. malam gak cume waktu ,tarikh dn masa excident laen . ape yg dowang langgar n waktu mlm tu same.lembu dan malam. .besar mane lembu dowang langgor tu wawa xtau ,yg wawa tau kete dowang terok r gak .remuk depan , pecah depan . sape nak bayor wooooo ,byk tu duit nyerr. .kete dah la mahal2 dowang tu ,wawa nye kancil jer, dowang waja n viva, ,more expensive than mine, okeh ! dowang wat report kat balai. yg aku peliknyee .owner lembu n kambing tu x kene saman ke sbb biakan lembu n kambing dy tu berkeliaran ,bahaye giler au!!!takod nnt ade je yg laen belanggor lg. .hurmm.risau r. dh la lembu tu suke lepak saje kt jalan tuh.hmm 
 k la. ni je wawa nak citer pasal kisah pahit ktiwang di beting ,kuala pilah negeri sembilan .                

pesan k.tu uoll yg bawak kenderaan tuh ,bawak kenderaan tu hati2 la.bahayee  jalan beting ni .
 k ni je nak ckp .assalamualaikum ,

renung-renungkan dan selamat beramal~~
                                            -prof izzi_ 

ade ke patot . .

assalam wahai sekalian makhluk alam manusiaaaaa .. haha ,ntah ape2 kan wawa ckp kan. .actually xde bende sgt pon nak update kat korang ni ,saje2 jer. haha. .ni on9 pon pnjam broadband senior umah ni ha. .hikhik.terok kan .pinjam tp nak update blog je. .hehe..u oollls nak tau x. td kan . .pas magrib wawa pg la kedai sebelah umah wawa ni ha .nak beli topup tok topup broadband yg wawa tgah pakai ni ha. .sudently .ade la ramai2 mamat2 kat jiran sebelah umah wawa ni .dengan pakai helmet nyee .ujan2 nak kemane ntah kan , .then wawa pon berdialog ngn dowang

wawa;korang nak kemane ni ujan2?
that boys:kitowang nak pg adeee laa.
wawa:ujan2 ni ,naek moto lak tu
that boys:dah tu nak naek ape lg ,ni je ade. .
wawa:pakai ler kete aku tuh jgn langgor lembu lak
that boys:bole ker. .
(dalam hati wawa ,risau pulak aku ,sebab kan .nak tau sebab nyer. .bace yg seterusnye dulu)
lepas tu wawa pun berjalan la pg kedai tuh .balik2 tgok dowang dah pinjam kete member dowang 1 umah .oke la xpe laa.baru nak bg pinjam  .
pastu
that boy:ko beli ape kat kasim tu?
wawa:beli topup ,ngape?
that boy:(sambil tutup mulut pakai botol yg die pegang. .)xde boyfren pon nak beli topup ker?
wawa:%&*^*(^*(^%$^&

tensen jerr dengar. .kuang asam pnye mamat. .ape xbole ke aku jd single. .=( nampk pitiful sgt ke?
eh!oke what xde bf. kurang maksiat .haha. =D peace!
xtacink un diowang cakp cmtu,xkesah pon .just xpenah ade org yg cakp cmtu. .sbb b4 this sentiase ade kekasih yg menemani hati ini yg couple 3-4 tahun then break up cmtu jer**ceh2,ayat mcm drama kan . hurm. .bukan jodoh wawa kan ngn Ex tuh. its ok .im fine,=))

always alone
okeh!!!yg bace seterusnyer kat atas tuh kan .
sambung next blog. .daaaa

Friday, 7 December 2012

malam yg sunyi sepiiiiii




hohohoho .kesunyian menghantui diriku. ..hehe


dah macam drama malam2 kan. actually wawa bosan xtau nak buat ape . tu lah berblogging ni.bertweeter n berfaceboking. .hehe. korang.wawa nak tnye la.korang yg bace blog wawa ni ade x yg kulit bermasaalh .yg ade resdung ke.alergic ker?tp muka ok?wawa sedih la. muke teruk .ade pimple. hmm,malu je kalau nk kua jmpe kawan2 muke teruk dowang sume muke licin2. cube korang suggest kan wawa ape2 produk kesihatan yg ase2 korang sesuai tok kulit yg SENSITIP sgt mcm wawa ni.sedih pedih wawa ase ni ha. aish!kadang tensen jer .tp nak wat cmne kan .mak wawa kate kadang2 muke ni kite xpayah piki sgt ,sbb nnt lg banyak naik jerawat nyer. so .wawa wat2 xnmpk je la.. wawa pg mane2 mane ade pakai produk ape2 .sbb doctor xkasi kate muke wawa wat mase SEKARANG NI xbole la nak pakai ape2. tp mase SEKARANG doctor tu ntah sampai bile ntah ..huduh je la wawa kua .xpakai ape2. .pakai la jugak sikit. nak tau ape .?bedak baby. .tu je yg ok ngn wawa. powder tu john n johnson. hahaok la kan .xde la xde ape sgt kan .hehe .anyway .wawa nak sgt korang pnye advice tok wawa . baru la due hari lepas kot wawa pg watson. ade la kan sorang akak ni cakp.adik muke cam adek ni elok pakai serum .dy pon syorkan lah kan aku OLAY TOTAL WHITE.hehe . tp yg serum pnye la.tok hilang kan scar.sbb di kate muke wawa ni bukan jerawat yg lubang2 muke .just ade kesan kaler xsekate jer. *eceh. .mcm eklan tb plak kan.**so wawa pon beli la produk tuh. wawa sbenar nye bukan senang2 nak beli produk org syorkan sane sni .sbb takot makin teruk kan.tp sebab org tu ckp ngn wawa ade MONEY BACK GUARANTEE so wawa brani la pakai selame sebulan. nak tengok ok ke x.kalau x ok .mmg wawa pg olay pnye HQ dy. jumpe CEO ckp pasal ni.ececeh .macam berani kan.haha. .tu je wawa nak ckp sbenar nye point wawa nak advice korang same ade elok ke x produk tuh. ade x antre kowang yg dah pakai .share la ngn wawa ok? baiiiiii ..
ni muke wawa yg teruk

ni pon. ni yg latest sgt .hari wawa beli produk tu

Thursday, 6 December 2012

just for a long time. .i will be a lonely

tembam sgt kan pp wawa.=(
assalamualaikum .
apa kabar saudara saudari ku sekelian .haha .macam nyanyi lagu sm.salim dah lak kan. hehe
anyway. korang ape kabar. yang bukak blog wawa ni msti dah yg tertekan kat twitter wawa kan. haha.=P
xde la gurau je. anyway i miss u all so much .lame sgt tau nak update blog ni. .tp xde la mase tu kan. .hurm. .ade je masalah mendatang  .xde line tenet la ,gaduh ngn bf la ,siap break lg tu. hmmm.ape la nasib aku ni. .asek ptus je. .xde jodoh wawa ngn dy agak nye kot. xpe la kan. mak wawa ckp mungkin nnt ade yg lebih baik untuk wawa. .insyaAllah .semoga yg lebih baik untuk wawa akan datang. .amiin. .urm .nak citer ape lagi ek .yelakan sbb dah lame xbukak citer dunia wawa kt blog ni .urm .urm .eceh!ayat macam citer dunia baru lak.haha .eh u all .follow la blog wawa ni. o twitter wawa at @duwa93 .followwww tu jgn x follow. hehe. and lastly. thanks sudi bace  ,hope we can be fren dear. salam