Thursday, 20 December 2012

yeah!

waaaaaa!epynyee. umah da ade wifi .giler best r. .bole on9 sellu.bole update blog sellu.
then .bile nak stdy nyer?hurm ,, xper. wawa arrange la mase baik2 t. .dunt wury..daaaa~~

Sunday, 16 December 2012

lembu,kambing dan kami

anyeong . .*eceh korea pulak kiteee**
haha . ni ha wawa nak sambung citer ngn blog wawa ayg yg sebelum nyer ni  ..
wawa nak story pasal lembu,kambing n kami .
okeh!sape kami ?
kami ni ,wawa ,wani ,n alexia(name pgilan dowang.*wawa tuka skit ,takod dowang marah wawa story kt blog.heee!^^)jgn marah tau korang.x sweet ,kongsi citer je ni bia org laen xjd cm kite

oke la. berbalik citer kite td. lembu ,kambing n kami .ni sume pasal bad luck kitowang excident*haaa. besar kan wawa tulis. .sedih+geram+sakit hati =semua ade, , 
pasal wawa first:
wawa excident ngn kambing biri2 yg asyik lah berkeliaran kat jalan beting ni haa. .camne wawa excident kan .nak tau x?wawa langgar kambing tu sbb wawa xnk excident ngn moto blakang wawa ,klau wawa elak kambing tu mmg terlipat la moto blakang wawa ni masuk dalam hutan belantare kt beting ni.sbb moto tu lajuuuuuu sgt tau. .kalau x mati dah anak org sbb wawa nak elak kambing-kambing tu tau.3 ekor masuk bawak kete.wawa kene langgr jugk kambing tu yg asl nye kambing tu duk kat tepi jalan je..tang wawa nak lalu la die nak menyemak semak kat jalan tu jugak. .nasib la wawa x langgar dengan lajunye.so kambing-kambing yg wawa langgar tu just masuk bawak kete wawa yg sedang bergerak 20km/sejam .laju ke. wawa dah break r tuh. .time uh kat selekoh yg xnmpk jalan depannye sgt. nasib la kambing tu xmati ,.syukur alhmdulilahhhhhh ,syukur. *xpyh ak bayar kambing mati excident  n xde kete aku jahanam*** balik tu mmg gigil la kan.xpenah kot bawak kete langgar aper2.ade la langgar biase semut je wawa langgar n taik lembu kat beting ni ha, .haha =D

ok second :pasal wani .owner kete waja kuning  ,plat dy ak xegt, .dy  langgor lembu plak .besar lak tuh. xtau sgt citer nyer cmne ley excident tu,xbrani nk citer takod salah fakta .yg wawa tau dy excident malam sama mcm alexi tuh. malam gak cume waktu ,tarikh dn masa excident laen . ape yg dowang langgar n waktu mlm tu same.lembu dan malam. .besar mane lembu dowang langgor tu wawa xtau ,yg wawa tau kete dowang terok r gak .remuk depan , pecah depan . sape nak bayor wooooo ,byk tu duit nyerr. .kete dah la mahal2 dowang tu ,wawa nye kancil jer, dowang waja n viva, ,more expensive than mine, okeh ! dowang wat report kat balai. yg aku peliknyee .owner lembu n kambing tu x kene saman ke sbb biakan lembu n kambing dy tu berkeliaran ,bahaye giler au!!!takod nnt ade je yg laen belanggor lg. .hurmm.risau r. dh la lembu tu suke lepak saje kt jalan tuh.hmm 
 k la. ni je wawa nak citer pasal kisah pahit ktiwang di beting ,kuala pilah negeri sembilan .                

pesan k.tu uoll yg bawak kenderaan tuh ,bawak kenderaan tu hati2 la.bahayee  jalan beting ni .
 k ni je nak ckp .assalamualaikum ,

renung-renungkan dan selamat beramal~~
                                            -prof izzi_ 

ade ke patot . .

assalam wahai sekalian makhluk alam manusiaaaaa .. haha ,ntah ape2 kan wawa ckp kan. .actually xde bende sgt pon nak update kat korang ni ,saje2 jer. haha. .ni on9 pon pnjam broadband senior umah ni ha. .hikhik.terok kan .pinjam tp nak update blog je. .hehe..u oollls nak tau x. td kan . .pas magrib wawa pg la kedai sebelah umah wawa ni ha .nak beli topup tok topup broadband yg wawa tgah pakai ni ha. .sudently .ade la ramai2 mamat2 kat jiran sebelah umah wawa ni .dengan pakai helmet nyee .ujan2 nak kemane ntah kan , .then wawa pon berdialog ngn dowang

wawa;korang nak kemane ni ujan2?
that boys:kitowang nak pg adeee laa.
wawa:ujan2 ni ,naek moto lak tu
that boys:dah tu nak naek ape lg ,ni je ade. .
wawa:pakai ler kete aku tuh jgn langgor lembu lak
that boys:bole ker. .
(dalam hati wawa ,risau pulak aku ,sebab kan .nak tau sebab nyer. .bace yg seterusnye dulu)
lepas tu wawa pun berjalan la pg kedai tuh .balik2 tgok dowang dah pinjam kete member dowang 1 umah .oke la xpe laa.baru nak bg pinjam  .
pastu
that boy:ko beli ape kat kasim tu?
wawa:beli topup ,ngape?
that boy:(sambil tutup mulut pakai botol yg die pegang. .)xde boyfren pon nak beli topup ker?
wawa:%&*^*(^*(^%$^&

tensen jerr dengar. .kuang asam pnye mamat. .ape xbole ke aku jd single. .=( nampk pitiful sgt ke?
eh!oke what xde bf. kurang maksiat .haha. =D peace!
xtacink un diowang cakp cmtu,xkesah pon .just xpenah ade org yg cakp cmtu. .sbb b4 this sentiase ade kekasih yg menemani hati ini yg couple 3-4 tahun then break up cmtu jer**ceh2,ayat mcm drama kan . hurm. .bukan jodoh wawa kan ngn Ex tuh. its ok .im fine,=))

always alone
okeh!!!yg bace seterusnyer kat atas tuh kan .
sambung next blog. .daaaa

Friday, 7 December 2012

malam yg sunyi sepiiiiii




hohohoho .kesunyian menghantui diriku. ..hehe


dah macam drama malam2 kan. actually wawa bosan xtau nak buat ape . tu lah berblogging ni.bertweeter n berfaceboking. .hehe. korang.wawa nak tnye la.korang yg bace blog wawa ni ade x yg kulit bermasaalh .yg ade resdung ke.alergic ker?tp muka ok?wawa sedih la. muke teruk .ade pimple. hmm,malu je kalau nk kua jmpe kawan2 muke teruk dowang sume muke licin2. cube korang suggest kan wawa ape2 produk kesihatan yg ase2 korang sesuai tok kulit yg SENSITIP sgt mcm wawa ni.sedih pedih wawa ase ni ha. aish!kadang tensen jer .tp nak wat cmne kan .mak wawa kate kadang2 muke ni kite xpayah piki sgt ,sbb nnt lg banyak naik jerawat nyer. so .wawa wat2 xnmpk je la.. wawa pg mane2 mane ade pakai produk ape2 .sbb doctor xkasi kate muke wawa wat mase SEKARANG NI xbole la nak pakai ape2. tp mase SEKARANG doctor tu ntah sampai bile ntah ..huduh je la wawa kua .xpakai ape2. .pakai la jugak sikit. nak tau ape .?bedak baby. .tu je yg ok ngn wawa. powder tu john n johnson. hahaok la kan .xde la xde ape sgt kan .hehe .anyway .wawa nak sgt korang pnye advice tok wawa . baru la due hari lepas kot wawa pg watson. ade la kan sorang akak ni cakp.adik muke cam adek ni elok pakai serum .dy pon syorkan lah kan aku OLAY TOTAL WHITE.hehe . tp yg serum pnye la.tok hilang kan scar.sbb di kate muke wawa ni bukan jerawat yg lubang2 muke .just ade kesan kaler xsekate jer. *eceh. .mcm eklan tb plak kan.**so wawa pon beli la produk tuh. wawa sbenar nye bukan senang2 nak beli produk org syorkan sane sni .sbb takot makin teruk kan.tp sebab org tu ckp ngn wawa ade MONEY BACK GUARANTEE so wawa brani la pakai selame sebulan. nak tengok ok ke x.kalau x ok .mmg wawa pg olay pnye HQ dy. jumpe CEO ckp pasal ni.ececeh .macam berani kan.haha. .tu je wawa nak ckp sbenar nye point wawa nak advice korang same ade elok ke x produk tuh. ade x antre kowang yg dah pakai .share la ngn wawa ok? baiiiiii ..
ni muke wawa yg teruk

ni pon. ni yg latest sgt .hari wawa beli produk tu

Thursday, 6 December 2012

just for a long time. .i will be a lonely

tembam sgt kan pp wawa.=(
assalamualaikum .
apa kabar saudara saudari ku sekelian .haha .macam nyanyi lagu sm.salim dah lak kan. hehe
anyway. korang ape kabar. yang bukak blog wawa ni msti dah yg tertekan kat twitter wawa kan. haha.=P
xde la gurau je. anyway i miss u all so much .lame sgt tau nak update blog ni. .tp xde la mase tu kan. .hurm. .ade je masalah mendatang  .xde line tenet la ,gaduh ngn bf la ,siap break lg tu. hmmm.ape la nasib aku ni. .asek ptus je. .xde jodoh wawa ngn dy agak nye kot. xpe la kan. mak wawa ckp mungkin nnt ade yg lebih baik untuk wawa. .insyaAllah .semoga yg lebih baik untuk wawa akan datang. .amiin. .urm .nak citer ape lagi ek .yelakan sbb dah lame xbukak citer dunia wawa kt blog ni .urm .urm .eceh!ayat macam citer dunia baru lak.haha .eh u all .follow la blog wawa ni. o twitter wawa at @duwa93 .followwww tu jgn x follow. hehe. and lastly. thanks sudi bace  ,hope we can be fren dear. salam

Sunday, 12 August 2012

kad raye zaman moden . .


assalamualaikum to my parents ,brother and sis..
duwa ni. .=). .nak minx maaf sempena bulan yang mulia ni. .**padahal lagi semgu nk raye kan** excited.
maafkan la kesalahan adik mu ini and anak mu ni..sesungguhnya sepangjang tahun 2012 ni .bayak sgt la dose sye pade kamu semua, hik2..jgn la simpan2 marah ,o dendam o whatever dlm hati. .kte kan sekeluarga. .haha. .**mulia gitu ayat nyee**
alaah. setakat duwa minx 6-70 hinggit blnaje adeq ni .ape salah nye kan. kate adek bradik. .duet kamu duit saya. .duit saya. .duit saya. .hahaha. .=P
minx maaf awl ni bkan hape. .duwa tau korang nk amek mase nk maafkan duwa yang byk dose kat korang nieh..haha. at least semgu cukup kan nak maafkan. pg raye dah lembut hati dah boleh maafkan.haha. .=).sengal. ..k la.raye ni. byk la sikit duit nyerr~~. ni same jee. .~~nilai matewang makin lame makin kecik tau >< .hehe~~~. .bukn ape.duwa nk bli ubat duwa .bkn nk buat hape pon. .untuk kesihatan ,**nnt aku kawen ,nk cantek la skit muka..xde la terok mak andam nk solek. .#even lame lg nk kawen,persiapan awl##hihi**kesian la kat adeq korang ni. .='( ....k la. ni je nk ckp .maafkan k .ok?n duit raye xmau tangguh2 tau. egt. haha. .k bai!!

give away nasz. ole-ole dari thai ..



assalam. .
dah lame jugak rase nyer xjoin GA ni .sbb jarang on9 sblum ni tp penah join segmen dri bloger yg same ni .
jom la korang join. .elang kan boring je ..mane2 la tau .dpt ole2 dri thai tu ke .haha. .
daa~~

Wednesday, 8 August 2012

rindukan Arwah. .

wah. .raye dah nak dekat ni. .semangat je ni. .*padahal puasa un xpenuh**=='
ah!lantak la.asal kan kite raye jgak. .tp raye taun ni .xbest dah cm sblum2 ni. .sbb dah elang sowang kakak dalam adik baradik ni. .sob.sob. .die baru meninggal 29 november lepas.sedih laa.bile teringat kat dy..mengalir airmate. .biase kalau nak raye dy la yang paling excited skli..dy la yg baju cm mak datin.dy la yang suke ajak kitowang beraye je~~~ xsudah.urm .=( . .taun ni..sape nk jd cm mak datin ,sape yg nak epy2 ngn kitowang ag .sedih sgt2~~anak2 dy mesti rindu kt dy*yela tu kalau egt kat mak nye,,sbb sume kecik2 lg. .** dy ade 4 org anak yang die tinggalkan ngn suami dy.. skang ni xtau la cm ne kehidupan dowang.harap ok2 jee..
''ayong,dania,aqil n syaurah..dah besar nnt .. jgn lupa diri yer. egt sape yang melahirkan kowang. .salu2 la ziarah kubur mama tu. .acik minx maaf sbb lame x jenguk kowang..bukan xnk jenguk.tp kn ade mammy kn?bia la mammy yg jage n tgok2 kan kowang. .sape la acik ni.''*ayat sedih je kan . .=(
xpe la..ape2 un. .semoga roh nya dicucuri rahmat. .bukan duwa nk heboh kat sume org pasal ni.. cume sejak kebelakangn ni. duwa salu sagt teringat dy. .hmm.dy la kakak yang pling sporting skli pasal kisah chenta duwa.hee~~ad lg la kakk duwa yg sporting ag skng. .SHADATUL AKMAR .tp kene pade angen dy la nk story ape2 un. hehe..bile kene time puting beliung dy ,.xpasal je ko kne maki nnt tau.haha. .arghh!!rindu-rinduan la ngn arwah. .waa~~ .i miss her so much .~~ kalau dy ade kan seronok .tp nk wat cm ne. duwa cm ni. .cm xterima takdir je kan .ish!!!kowang ni. .bukan cm tu. .duwa trime sume bende yg nk jd .sbb ni sume kn ujian Allah.lgpun dah mmg ajl ketentuan nye nk pergi dulu .sape boleh halang. .?kite yg hidup ni je la..kene sentiase beringat. .bia nnt kite mati xde la derite pedih medih. .duwa dah nmpk dah wajah akak time dy dah meninggal . .bersinar je.senyum lak tuh. .hurmm. .cm ne la kte nnt kn?at least kte dah tau dy cm ne kt sne. .kite ni ha?yg asek wat dose je???ape ke cter nye nnt?hurm .dripada duwa bebel2 byk sgt kt cni . .bek duwa stdy .haha. .k la.ni je nk share kli ni. .laen kali duwa post yg xsedih2  .=).
peace~~~~

Friday, 22 June 2012

be my follower ok?

just follow me..enter the button follow there.then follow.tq...

wonder what interesting it's!!!

huhu. .i didnt write the  fiction story o humour story o funnies here. .just the story of my life. .what im feeling.what im doing rite o not. .just its. .but what make people keep said 'no wonder what my fren always saying interesting on your blog..keep blogging.follow your nice blog.''can u all explain to me.what the interesting its?even im the owner.i dont know what make the other keep saying like that. just because of my blog contents o my blog appearance??  =)
anyway,thanks 4 alls supporters!! i need the answer.........hihi.

anyeong..

Saturday, 9 June 2012

broadband??terminated

benci laa.. bile gune broadband je msti ade problem. .dah 4 broadband wawa penah pakai. .tp sumenye jhanam.huh. .xpyah la gune dah.jimat duit papa xpyah bayar bulan2 ,.tp xdpt la wawa update blog slalu..kadang2 je la.. xpe ek?sbb wawa un still stdy .mase un xbyk. .mmg kene struggle la sem ni. huhu. sbb pointer terok..sedih.. =( so kne blaja sungguh2. no broadband. .no facebook. .no tagged. .sume kene terminated. sume kene deactive. .huhu. .just get a boring life for this sem .sabar. .huhuhu. .ade hikmahnye sume ni. .hehe. .** give advice 4 myself. **hihi..
sebenar nye kan..byk wawa nk story. tp xtau nk mulr dri mane..citer sedih ke..epy ke?hurm. .next time la wawa citer. .now wawa kene set time 4 stdy..u all .bg la wawa semangt tok blaja.. =) ea? wawa just perlukan sokongn je dri org rmi..baru la wawa semangt.. tp kn. .dri org yg tersyg pling penting.hihi. .hurm. .ase nye ..ni je kot yang wawa nk sembang. .didaaa~~

Saturday, 19 May 2012

selepas SEBULAN x post!! T,T

huiit3!!!sori laa lame x  post entry baru..sush la nk dpt conection internet kat kg..huhu. .=(
ape2 un .skang wawa da bole post entry baru..tp nk ckp pasal ape tu xtau.hihi..wawa suke tgok org coment2 kt box wawa sebelah nie .sbb nmpk la ade org yg bace blog wawa..mat salleh un ade bace tau.hihi..vock giler.haha..=P .ape2 un..thanks to all my reader entry. .kalau xde u all xde la wawa nk type2 kt cni lg. .=). .
urmm. .wawa nk ctier ape ek. wawa nk kembang kan bisnes wawa if ade mase lapang..tp xd ke ahli baru nk join?kalau ade. .mail la wawa.pasti wawa respon pnyer,ek3?k la. .niey je wawa nk ckp.wawa nk sambung kije,.nie un curi2 mase skit.hee~~didaaaaa~~~~~

Saturday, 7 April 2012

iNGin majuKAn diri Dengan menJadi jutawan Muda. . InsyaAllah .

hq:ampang
Alhamdullilah. .setelah sehari wawa dekat HQ ADS4BUCKS ni. . akhirnya wawa dapat belajar byk bende kat ctu. .dapat macam2 ilmu tau ngn join busness cm ni. .wawa mmg berminat busness ILM ni. .ni BUKAN MLM. .okey!!firstly ,, tok pengetahuan u all semua. . ramai tau yg dah berjaye ngn join ads4buck n aktif menjdi agent nye. .jd jutawan .sehari income ribu2. .rezki 4-5 figure  .xpecaye?ni buktinya .

xpecaye lg. .ni pulak adalah kereta yang sudah beliau miliki hasil smart work n skill beliau dalam memperkembangkan diri nya sendiri dalam ADS4BUCKS ..
haha. .ni kereta yang beliau berjaya miliki hanya dalam beberapa bulan menjadi agent aktif didalam ADS4BUCKS
ok. macam mane mereka yg berjaye smpi dpt income byk n dapat bli kereta lg tuh!!awesome gilerr. .xmustahil  tau..ape2 boleh berlaku,,how to get like that? ni sume ats daye usaha HALAL n SMART SKILL beliau sendri.ni bukn SKIM CEPAT KAYE N NI JUGAK BUKAN BUSNESS KAYEKAN ORG ATS Okayh!!. .y wawa ckp cm ni??mostly now org ramai kat lua sne. .egt ble ade busness2 cm ni. .dah tros2 judge .''ni MLM ni . .xpayah ekot. buang duit jee''. .no!no!no!. u all x ley nak ckp cm tu la kan. .sbb u all xjoin lg . .n. .mungkn juge ade yg ckp mcm dialog ni .
''alah .aku penah join busness cmni .kawan2 aku pon penah join busness cm ni .tp xdpt pun balik modal apelagi untung nya .penipu je ni..mkn duit org je ..''
urm ..msti kte sume akan pk cm ni kan. pk nye nk negetif je. .xpenah nk pk positf, ,asal ade busness networking skit je. .kate MLM. .xley pakaila ape la.. .hurmm. .
u all. .reason y u all x berjaye tu mngkin sbb u all x ekot system yg dipraktikkan n xpg training coaching n sebagainye .egt masuk cm tu .just masuk bg duit.pastu dpt income?no!no!no!e2 mungkin adalah busness MLM laen .but not ads4bucks . kat cni bukan wawa nak burukkan mane2 company MLM . x. .wawa just nk u all Bukak mate yg Ads4bucks ni. .bukan system yg makan duit agen atau pengguna. .semua tu ade faedah nya sendri .
   Sbb ape tau wawa ckp cm ni. sbb wawa dah join. .wawa dah boleh crik duit sndri. .dgn usaha sndri. .skill sndri n dpatkan knowlegde dri leader2 networking kite. .so secare x langsung.kite da majukan dri kite.n dpt la hasil usaha kita. .xsusah un busness cm ni. yakin dgn dri sndri. n busness ni xbg risiko pon kat u all kalau u all join.
''ala. .tp kene keluar modal r. .duit lg tuu''
urm .u all. kalau busness je. ape2 busness pon kan mang kene kua modal. .tp tu u all jgn la risau. if u all nk join busness ni. .u all kene yakin dgn wawa. .coz wawa akan lead u all sebaik nye. .wawa akan terangkan kat u all 1 by 1 pasal ADS4BUCKS ni. .wawa n company xkan skli pun tipu duit u all. .pecaye la. =)
wawa akn tolong smpi U ALL DPT INCOME BLIK MODAL U. .busness ni XMENJANJIKAN ANDA TOK MENJADI JUTAWAN, ,TP IA MNJADIKAN ANDA UNTUK BERJAYA DIDALAM PERNIAGAAN N HASILNYA SETIMPAL DGN USAHA ANDA,MALAH BOLEH LEBIH LG. TETAPI TIDAK KURANG . .percaye laah. .

SY DAH MENCUBANYA, ,RAKAN2 SY RAMAI MENCUBANYA JUGA DAN ALHAMDULILLAH BERJAYA SEMUA . .ANDA BILA LG?JIKA ANDA ADA MASALAH KEWANGAN.WAWA BOLEH TOLONG. .ASALKAN U ALL LETAKKAN KEPERCAYAAN N  KEYAKINKAN U PD WAWA JE N WAWA n UPLINE WAWA AKAN LEAD U ALL SAMPAI U ALL BERJAYE. .TU DAH CUKUP WAT WAWA GEMBIRA AS  YOUR LEADER DEAR


sesiapa yang berminat boleh hubungi wawa at cweetlurvly@yahoo.com  .or inbox fb wawa
''shaerfatwa intannadwah bt mohd salim''



“I had to make my own living and my own opportunity! But I made it! Don't sit down and wait for the opportunities to come. Get up and make them!u can u do it!!trust me. .=)

Monday, 2 April 2012

bukan boring sgt xde pakwe. .ok what?hihi

                                                   assalam semua syg2 n bucuk2 ku. .
ahaha. .msti korang bace title nye dah meluat kan?model?haha. .sape2??wawa?oh!no. .tidak mungkin same sekali. .aouta semate2 .yg wawa ckp kat model tu adelah. .gmbar yg wawa tangkp time pg jalan2 sengsowang di MID VALLEY. .huhu. asl nye egt boring gila lah kan ble jalan sengsowang. .upe nyerr.
sonok jee. .hik3. .nak tau x ape wawa buat time jalan sengsowang yang wawa kate sonok sgt tuh??
hik2. .for girl. .mybe la berminat kot ngn bende2 cm ni. .but 4 boy.. no komen. .=P. .
mybe berminat tok awek diowang kot .
aha. .ni la bile dah awek jalan sengsowang. .merayap la ke maybelline. =P

sambil jenjalan tuh. .pg la bli barang2 ckit .dapat la free=makeup+take picture .=P
(ni la amoi yang make up wawa time makeover tuh. .)=='


ni la makan nya. .bile sume sowang2. .**secret recipi. =(. makn un alone. sape nk teman??hurm

haha. .hasil jalan sengsowang+tidak menyusahkan orang laen+menggembirakan hati sndri. haha. .
(amacam?ok x wawa?haha)**gambr x elok skit la.sbb take pic at pic. so gelap laa.
hi. .hasil yang pertame actually. bru dapt cndid pic tuh. .ni la barang wawa bli .bru la dpt free makeup n get pic. .=='
**egt senang2 je ke dapat tgkp gambr, ,hoho. .=P
**yg prefme tu xde jual di maybeline yer.saje je masukkn skli.bg penuh. .hik3. =P


haha. .ni je laa.wawa nk share kat u all.. n ade kate2 skit ni. .ehem2. .


   wahai gurlfriendss ku semua. .if korang xde bf ke nk ajak jenjaln. .jgnlah risau. .sbb kite bukan xhidup o sunyi sgt ble xde bf .macam2 boleh  buat tau. .macam kat atas ni. .=). **peace**


enjoy your life!!
yeaah!!!

Thursday, 29 March 2012

SEGMEN NASZ : JOM KENAL BLOGGER





A. Nama Penuh Saya?
shaerfatwa intannadwah bt mohd salim
B. Nama Panggilan Saya?
duwa@wawa
C. Sejak Bila Saya Berblogging?
sudah dua tahun .tp tidak terlalu aktif.dan follower skit.=(
D. Url Blog Saya?
www.shaerfatwa.blogspot.com

x abeh lg citer ~~

haha. .bosan la kowang .sori lau banyak sgt entry wawa taip dlm 1 mase..wawa boring. haha. depends la nak bace ke x. .tp kepada owner blog ni ni. .ni. .tekan2. .=) .n . .ngan org ni. .tekan jugak!! .wajib bace. hik2.
sbb ape tau. .sbb ni housemate wawa 2012/2013/2014 nnt. .hik3. .=P. .
ni sebenar nye smbungn entry ni .=) ,pas wawa letih2 seharian bersame mek kelate ni. .wawa un pg la bayar api>>air>>sewa**sambil menunggu uncle blik umah .wawa n siah ni bergambo kejap .hik3. .
ni la kami muke kepenatan, =)

siah peace!!

uncle, ,duduk kejap ek kat cni

ni la rumah uncle umah sewa ktowang tuh, besar. .tp tgal untie n TEE je *tee=uncle*
skang ni ,dah selesai lah hutang, .haha..urm ,actually dtg umah uncle nk ckp 1 bende penting ni. .
nak tau x ape? uncle . .tolong jagekan pkok bunge sy kat lua tu ye. .=)  .
hik3. .thanks uncle..daa~~~

tiRed-II beRsaMa sItI AsiAh 29/3 dan mengkaRung??=='

assalam kepada semua pembaca blog wawa. .=)kamsamnida 4 read my blog**ceh2..dah ckp korea. ckp bI pule**hik3. .ni2. .wawa nak sTory Nie. .awL2 pg lg wawa dah dikejutkan oleh insan yg bernama siti asiah che muhammad nii!! .aduhaii. bru sedap2 lena dri pukul 6.30 am tu. kul 9.30 die dh kejot. .ckp ape tau. .**duwa2. .bgun..td ade binatang ape ntah lalu ats pale aku. tkot. .**sudah. .wawa nk bgun ,mate ngntuk lg. .nk tdo lg dah xselesa dah kate ade binaTang td. cuak sehh nak tido lg. .haha. .pelik la.haiwan tuh!!dri mane ntah dtg nye. .nak lalu2 umah ktorang pulee. .dah la wawa bgun pg tu. .trus bertungkus lumus bersama roomate wawa ni mengemas umah. .dri pukul nampk mengkarung tuh**hik3** .sampai pkul 12 lbih .cmtu la. .abeh 1 umah ktowang kerjakan. .mmg kemas abeh laa =='. .xla kemas sgt un. biase2 je. .biase laa. .nak kemas cmne lg kan. .umah student . adat la lau 0-0 cam ni . >>>
dapur umah wawa. .**selekeh x?**hik3
ni blik wawa. .*actually ade due tilam.tp tindihkn.sebb nk blik kg dah.tu la cm ni kemasnye

umah wawa(ruang tamu)

ni la. .umah wawa yg sepah skit ni n umah bujang. .truk sgt ke?yg pelik nye .cam ne mengkarung dtg?ape punca mengkarung dtg?hik3 .bia laa. abaikan . mak wawa kate. .dy dtg bkn sebb umah kte kotor ke ape. .tp sbb sejuk simen..dy un nk edop jugak.jgn dihalau. .**sudah..lau xhalau . .mebiak pulak die. .so wawa un halau la dy.shuuh!!!!!sane koo!!seb bek dy paham bahase. hik3. .seram3~~ade haiwan tuh. seb bek bukan u*a . .sbb ape tau wawa cko cm ni.sebb blakng umah wawa ni byk rumput2. .so tu la tkot tu je.stkat mnkarung je.ape ade hal .**ckp besar kan.** hik3. .
jemput la dtg umah wawa ble wawa wat open house nnt.haha **buget umh cam suami isteri lak kan nk ajk2 openhouse. .haha**=p . .
k laa.ni je nk ckp. .wawa dah penat berceloteh. .tot-tet. .tot-tet kan. .haha.kowang un msti boring bace.ni la aktiviti kitowang sblum blik kg lame. .(2bulan)kne la clean n clear. .bru la seng hati nk tingglkan umah.sbb da besih. .haha. kowang un kene la wat cmtu tau. .jgn tinggal kotor. .nnt mcm2 haiwan dtg bwk kaum kerabat dy.ape kowang nk kte cm tu. tikus la dtg, tu mkn nyee~~haha. =P
''jagelah kebersihan dri dan rumah anda. supaya kita sentiasa rase selese. .lau dy nk dtg jugak.xley kate ape la.mybe dy admire kte''
haha. .=). daaa~nk layan korea dlu .manny!!!jom. salam. .

Wednesday, 28 March 2012

kemengantukan melayan blogskin. .=='

argh!!dari pkul 10 malam mengadap laptop ni. .tuka skin ni . tuka skin tuh!!tp sume xberkenan di ati.
yang ni je la bru berkenan kat ati. .punye la sush nak stdy blogskin ni. .lau kowang xpaham betul2 nk gne blogskin ni. .mang terkial2 la derr. .wawa ni dari pkul 10 until 6 am .xpejam langsung .coz nk paham kan betul2 blogskin ni. .blogskin ni. .even dy agak remeh nak edit tuh, nk edit ni .tp blogskin ni .ringan skit speed dy dri blog biase tu. .xde la loading lame sangt kan. .tu la yang sibuk nk stdy kejadah ni je . now mate dah ngntuk. n sakng da pkul 6.12am. .pg da pon. .mate wawa un da cm ni dah . .
huaaaa. .


tidoo dluu laa sumee~~daa~~

hancuss!!!. .

aduhai. .
. .
aduhaiii. .**ceh. .macam nk nyanyi je kan.
hmmmm, .sedih gler nii weehh, .
nak tau sebb ape?wawa pnyer skin blog lame elang ntah kemane. .aduhai2.
camne ni. seb bek la karangan2 esaay2 tu xelang. lau x .serabut la blik nk wat bru.
huh!!laen yg wawa nk godek2. .laen pulak..yg jd. .tgok la ape dah jd ngn wawa pnye skin ni. .xbest btol.
huh!!!

Friday, 16 March 2012

penghargaan buat Parlez-Moi d'Amour John Galliano perfume ???

urm ..pada tarikh. .urmm .xegt. .wawa n somebody ni. .kelua la jaln2 crik mkn n datink!ahaks. .actually org tuh abg sy jeer. .''abg'' yer. .hehe. bukan bf bukan kekasih ..org yg caring sgt sal wawa after wawa break up wif ma ex tuh ..=(
okeh.kat cni bkan la wawa nk cter sal ex wawa yg ntah ape2 tuh . wawa nk citer pasal. .
pengahrgaan tok  org yg menyayangi kite. .hik3. .
so ape kene mengena ngn perfume ni???
haha. .perfume ni pemberian abg ku tersyg tuh la. .hamba Allah ni lah org same ngn story wawa b4 this

    alaaa. .yg wawa update pasal makn2 tuh .ha!ngn org ni. .same la tuh .nak update sal bf xde. .update sal ni un buleeyy ..syang jgak kat org nieh!!. .haha. .shhhhhh. ..xde ape un wawa ngn dy. .just like abgadik yg saling berkasihsayang ., .ops!!=P  . .
kalau xde abg wawa ni .wawa xtau la sape la yg ley wat wawa hepi pas hari2 wawa break up last tuh. .hurm. .abg wawa ni je la teman wawa setiap hari. .even xla contact sgt. .tp ..wawa xpenah rase boring ngan dy nieh. . syunk tangat kat abg!!!. .hehe. .wawa xtau nk hargai cm ne dah. .wawa cume bley syg abg cm wawa syg mak n ayah jer. .**tu un dah tinggi au. koz same syg ngn mak n abah wawa. **
hehe. .at update kali ni wawa nk buat ucapan penghargaan tq so much .namo2 kamsamnida to my lovely brother. .sbb caring n loving kat wawa . =P. .jgn terharu sgt lah wawa ckp tq cni. .haha. .sbb blogger2 ni sume bukan kenal abg un.hihi. .nak kenal un xley. sbb kte ni mmg need privacy sgt .haha .lau kantoi . mati kite wuuu. ..ape2 un. .wawa hargai setiap pemberian abg pd wawa. .bg wawa semua ni . .xpyah un xper. ckup la abg dah wat wawa gembire ngn nasihat yg abg bg slme abg company wawa ni ..thanks so much. .muah2!!=* .hihi. .and the last. .hope abg bahagia dunia akhirat wawa doakan. .korang. .doakan abg wawa ni bahgia dunia akhirat yr. sbb wawa syg sgt kt dy. .hope dy ta tinggal wawa cm ex2 wawa wat kat wawa b4 thez. .but i know. .abg wawa ni x cmtuh. .*peace. .*=P . .k la .ni je ucapan emas wawa tok abg. .
its. .i get from him .thanks special 4 u bro!!i will apreciate this. .
wayang. .for the first meeting n seconds, .ahaks!!syg abg. .thanks. .

tu je nk ckp. .daaaaa~~

Monday, 12 March 2012

kek batik!!recipe.

   ahaks. .btw. sori. .wawa bru update blog la. ni un curi2 time stdy kejap. yela kan nk final exam ni. dah la carry mark terok. .so mang kene stdy smart la tok crik markh blik. hurmm. .ehem. .tpkan .dalam kesibukan wawa time stdy week tuh..**ceh, sibuk la sgt .pdhal  xstdy un**hehe. .wawa ade la wat 1 jenis kek ni. .
kek batik. .urm. .ni bru third time wat. .hehe. .tp blom nk ade mase upload recipe kt cni..
wawa un tgok recipe dri buku jgak ni. .smbil2 godek recipe sndri. hehe. .
  ade plak mase kan nk wat kek bagai2 ni???   ade kan jgak laa. .tensen la .stdy jer. .lau bosan2 tu la wawa wat kek tuh. kadang wat puding. .dadih, ,  lau yg pertame kali wat tuh . .ade la jd n x jd nye,.xla cntek un upenyerr.rasenyer???ntah .kowang lau nk rase wawa wat ni .ekot la recipe ni.


  bahan: biskut marie
              serbuk milo
              serbuk koko
              gula
              butter
              air
              loyang 7'8'
              telur 2 bijik.
 care2 nyer. :
masukkan secawan air kedalam kuali ke periuk ke .dalm suhu yg sederhana kecil je.
 masukkan gula sehingga larut. .gula tu 3/4 cawan tuh laa.
 masukkan milo 1cawan. serbuk koko 1/2 cawan. .**jgn masuk serbuk koko yg mahal2 sgt      
 tuh..sbb nnt rase milo tu kalah .bli la serbuk koko yg murah2 je. .pastu. .kacau smpi semua
 larut. .
 masukkan 1/2 buttercup smpi cair then masukkn telur yg 2 bijik tuh.
 kacau lah smpi likat, ,pastu masukkn biskut marie yg korang patah2 kan tuh.
  pastu masukkan dlm loyang, ,siap!!!!!!
 TAAARAA!!!!
 
MALAS NAK AMEK PINGGAN. .HEHE. .**XLA BEST SGT PON WAWA WAT


  ni je la yg wawa nk kongsi. .nnt lau wawa wat yg laen. .wawa share lg ek. .daaaa~~~

Sunday, 4 March 2012

mAkaN beRsaMe aBg sAya


fuh. .ltih, ,blik2 trus tido. .ngn wayang lg . huhu .dah lame nk kua ngn abg wawa, ,last nyer dpt kua gak, ,hEHEHE~~sblom ni time nk kua. .ade je halangn ny, .yela kn. .mne x nyer, ,dy sibok . ak sibok . .n we go to the tropicana city mall. .mane tuh??ntah .wawa un xtu mane tu, .baru la jejak ngn abg wawa uh. .b4 this xpenah tau un..shoping mal tu kan,cam xde org kot. hihi. .first wawa dtg c2 .cm takot lah, .doa je harp2 xde pape terjadi..ye la kan. .kami ni ''bayang je''..msti kowang xpham an ape yg wawa nk ckp tu kan. .wawa xley nk ckp kt blog ni sume .hehe,. yg wawa nk cter . wawa hepi ri ni .sbb dpt pow abg. .haha. .dpt tgok wayang, ,dpt mkn kat kdai mhal, ,***tp wawa mkn yg rm
16.70 je**sbb xreti mkn mahal2 sgt ni.coz tkot trbang steak nyer, haha. .sat g wat malu jr. .ni ha mknn yg harege rm16.70 tuh*
ha!ni mknan 16 hengget 70sen. .at steakhouse

ni plak. .50 hengget. bape sen ntah. maknn abg sye
.*mahalkan.tp xabeh un.ak gak kene abeh kan.=='
 
last2 kan . .yg 50 hengget ke. .16 hengget ke. sume ak sapu sbb  lapa sangat time tu .dri malm kot x mkn.huuho. .=P

n ak sonok dpt kua ngn abg..dapt pow dy. ye!!haha. .thanks abg. .wawa syg abg sgt. .
*bkn sbb dpt pow.tp dpt kua ngn abg. .=)

daaaa .  .






Saturday, 25 February 2012

aCtiVe DengAn diAri sAhabaT blOggER

                                                     jd follower u all????
                                                    ok but then u all follow me back ok?
                                                    http://shaerfatwa.blogspot.com
ni lah kan diari blogger KITE. .peace yoo!suke kawan2 kt group ni..xsombong...


                                                 ni lah ayat2 ak kat diari sahabt blog tu. .
                                                 best tau ble ade join group cmtu. .sbb nyer. .
                                                 kite dah ade fren yg sekelapa  sekepala cm kite. .
                                                so just sign in fb>shabat diari blogger>pastu post je entry 
                                               yg kite baru2 update kat blog tu. .t org mesti bace pyer. 
                                                  .(ceh!confident je kan)
                                                   hope cm tu la.wawa un baru je lagi dlm blog ni.
                                                 .baru nk memaju kan dri.
                                            but for 1month from now. .dah xboleh sgt nk update always.
                                             sbb bz nk FINAL 
                                           EXAM. .grr~~seram. .doakan wawa ek. .
                                                                   (^_^)

Sunday, 19 February 2012

badminton!! 18 februari 2012

huhui. .2 ari wawa x update kan. .tp xde sape un prasan wawa x update due arii .kan2?=(
ok..never mind. .wawa nk ckp. .smlm wawa jumpe abg yg wawa suke tgok tu .haha
nak tau xsape???



            jeng. .jeng. .jeng. ..ni diee. .
haa!!ramai kan. .xtau laki yang mane kan. .crik laa. haha .
hehe. .xdelah. .wawa bgtau pyer. .
dy yg tgah pgang pingat tu. .name dy????
nak tau name dy????
ney ley bgtau. .
hehe. .
yg pasti duwa suke tgok CARE DIE YG BERTENANG tu je .
xde suke betol pon ek. .
harap maklum. .
eh!sape lak ni yg terupload ni???
aduhai. .kene story lg la kan sape yg wawa upload ni kan .
hehe. .ni kan. .
HARRY POTTER TIRUAN. 
wawa la pgil dy harry potter tiruan. .
sbb ape tau.dulu dy pakai spec mate bulat. tu la pgl harry potter. .skg xpgl dah .coz dy dah tka spec. 
=( . .


ni adelah. .eh!wawa xciter abeh kan pasal badminton.title badminton tp sibuk cter sal laki.haha.. ok2. .. .wawa ade tournament time 18 februari 2012 semalam. .wawa jd urusetia. 
tp sibuk pgang camera je.gambar sne, gmbr cni. .hehe .tp xsume gmbr la wawa tgkp.sesaje je tu.  
ade gaye x??
peace!!(^_^)

tu je nk cter sal admire wawa. 
tp dah x admire dah. coz laki yg wawa suke tgok tu wawa dah story kat sni. .xnk admire dah. teet!!coz
ade yg admire wawa time kat tournament tu .haha.xdela2. .grau je. . 
kbai!

Thursday, 16 February 2012

sudah takdir begitu. =)

its hard to say what i feel rite now. everytime i miss him so much, .but how about him .still him remember me. hurm, ,i dont know at all. the thing that i just want to say is. .i miss him so much. .setiap hari tgu msg dier .but, ,nothing dear..

i need to break my heart fully for him. .but i cannot to do that. .because i dont want  lie to myself.  i feel that pain. .and its so hurt. .dah banyak wawa skit kan hati org laen and i feel bad to them. .HANYE KERANA TOK MEMILIH DIER WALAUPUN DIER XPERNAH NK KEMBALI PADA WAWA.

NOW. IM VERY SUFFER FOR HIM..ALL FOR HIM. .SOMEONE PLEASE,MAKE ME FORGET HIM .I DONT WANT TO REMEMBER IT AGAIN N AGAIN.

AMAR IBRAHIM. .GO OUT FROM MY HEART AND MY LIFE , BECAUSE IM NOT FOR U .. .N U R NOT FOR ME ALSO. . .

. .aku dah perit kerana kau!!!


k bai. .

Wednesday, 15 February 2012

hari-hari bosanku. .~~lallalala

                                huuiii. . . .. .sok ade test. .
                                tp malas nk stdy. .time stdy un sempat berposing lg. .
     lalalalalal~~~~

k baaaaii. .=)

Tuesday, 14 February 2012

huhu. .letih la. .xmenjadi jugeee. .

hai sume. .hehe. .letih la mlm ni. .actually byk asignment nk kene buat. tp nape ntah. .wawa ni sibuk jer nk edit blog ni.tp xla chantek2 un kan?stress jer. nk edit gambr lelawa un xpass. sedih. .sesape yg tau nk potong pic ekot bentok yg kite mau??!angkat kaki. .larh.. xde ker. .sedih. =(..sume turun kaki .xper2.t lau sesape tau. .bgtau ek.coment2 la kat chat box sbelah ni k. .wawa sedia untuk jd mentor. .eh!silap. .mentee. .hehe. .xpela2. .xjd ape yg wawa nk wat tu un xpe la.asal kan wawa dah usehe. .kan tangge kejayaan kan.dpt tangge un jd la.dri xdpt pape.hehe. anyway. mate dah ngntuk sgt sebenr nye ni. .tp nk berceloteh jugak even menaip saje.hee~~. .SO. bace je la eh. .xpe kan...??xkire2. .xpe2kan jgak.dulik ape. .korang nak tau .even xde saape msg wawa ari ni. wawa ase epy j .sbb..wawa dah ade blog. .so.pape wawa nk create.wawa pnyer suke.  .yg penting anak si pakcik salim ni epy. .huhui. .epy sgt nieh. .hihi. .
harus lah epy ..tgok muke tu.pakai tdung un selebet je
haha. .pas wawa edit blog ni kan.1 ari ni je wawa dpt 3 follower bru,even baru 3 follower 1 hari. .wawa ase sonok.coz nmpk la ade gak org bce beloggg wawa yang ntah ape2 ni .=(. .xper. .hari demi hari. .akn ku improvekan blog ku yg x seberape ni. k la.ni je kot wawa nk storestory mory. t esok wawa post baru..pasl. urm. .pasal ape2 la.kot2. .mlm ni mimpi petera raje ker. .t esok wawa update yer. .xnk update kat facebook dah. .coz. .nnt ade org kate wawa ni jiwang2 je tiap hari. tacink ngn kawan2 yg ckp tu. huhu.. k la.nantok gler tahap cipan tapir ni.hehe. .daaaa. .n9. .
  .